Fra 17 til 13

Okay, lad det være sagt med det samme: Vi var langt fra enige i familien om, at vi skulle ned fra 17 hjul til 13, for det betød, at de 4 hjul, der sidder på vores voldsomme Volvo V70, skulle skæres væk. Og de største protester kom overraskende nok fra de to ældste døtre på 9 og 11. Mere (meget mere) om det senere.

Men væk skulle Volvoen, for på fire et halvt år har den blot kørt 45.000 km og det, fortæller vores bilkyndige venner os, er meget lidt. Faktisk bliver den hovedsageligt brugt (for den står her stadig), når dovenhedsbarometret er oppe i det røde felt og vi ikke synes, vi orker at cykle de 6 km frem og tilbage fra den yngstes børnehave og så selvfølgelig ved forskellige andre festlige og ufestlige lejligheder. Spørgsmålet, der dog efterhånden begyndte at presse sig på, var, om vi ville blive ved at at bruge næsten 8.000 kr. hver måned på en sådan luksus. “Okay, så sælg den store benzinsluger og køb en mindre”, ville nogen indvende, men når nu man bor midt i verdens cykelmekka, København, med fantastiske cykelstier og -ruter overalt og en vidunderlig cykelkultur, hvem har så egentlig brug for en bil?

De dråber, der fik vores bæger til at flyde over, var afholdelsen af Velo City Global 2010 i København i juni i år og den dokumentarfilm af Clarence Eckerson Jr. fra Streetfilms Cycling Copenhagen, Through North American Eyes, der bl.a. kom ud af topmødet – og ikke mindst opdagelsen af Mikael Colville-Andersens visuelt inspirerende blog Copenhagen Cycle Chic.

Som dansker og københavner tager vi for det meste vores unikke cykelkultur og infrastruktur for givet og vi værdsætter det først rigtigt, når andre påpeger det (som Clarence) eller åbner vores øjne for skønheden og finurligheden i detaljen (som Mikael).

Nåh ja, hvis der er nogen, der efter denne fremførelse af cyklernes sag, stadig skulle have lyst til at købe vores Volvo V70, så findes den på Bilbasen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i cykler og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s