Grønne cykelbølger og busser

Nu varer det ikke længe, før vi kan krydse endnu en vintersæson af, der har været iskold og karakterskabende for os daglige cyklister. Som postbudet skal vi ud i al slags vejr – med de små poder, på arbejde, til møder og hvad ved jeg.

Så er det, man på en kold dag føler sig dejligt forkælet af byens grønne cykelbølger, der fragter os mellem brokvartererne til indre by uden at skulle stoppe, når det stormer en halv pelikan. Det vil sige, lige indtil man kommer til et busstoppested og man som cyklist og venlig borger stopper for busfolket, der vælter ud ad bussen; ud på cykelstien, for sådan er færdselsreglerne. Nuvel, kommunen bygger nye stoppesteder med fortovsarealer på den anden side af cykelstien, så vi cyklister kan træde forbi i vores skønne grønne bølge, men det er desværre stadig kun et fåtal af stoppestederne, der har den luksus.

Men man kan egentlig spørge: Hvorfor er det cyklisterne, der må bøde for de standsende busser? I USA er det fx forbudt at overhale en skolebus, når den holder stille og læsser børn af og på. Ja, i verdens cykelby nr. 1 er det da pudsigt at opleve følgende scenario: 30 cyklister, 1 bybus og 10 biler starter fra et lyskryds. Ca. 50 meter på den anden side af lyskrydset befinder sig et stoppested. Bussen accelererer og kommer først. 30 cyklister (midt i deres grønne bølge) må bremse og vente. Ti biler suser forbi bussen.

Kan det ikke godt gøres lidt bedre?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i cykler, turen og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Et svar til Grønne cykelbølger og busser

  1. Pingback: Tweets that mention Grønne cykelbølger og busser | 13 HJUL -- Topsy.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s